ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπολιτευτική διαδήλωση στη Συρία

Αντιπολιτευτική διαδήλωση στη Συρία
Διαδήλωση της αντιπολίτευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Δαμασκό...

Διαδήλωση της αντιπολίτευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Δαμασκό της Συρία με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσαν μέλη της συριακής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο, παρά μόνο άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί σε μικρές ομάδες περιμετρικά του κτηρίου.

Αντιπολιτευόμενες πηγές στη Συρία, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο στη Βυρηττό ότι «οι διαδηλώσεις θα γίνουν μετά την προσευχή της Παρασκευής και θα επαναληφθούν το Σάββατο».

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι διαδηλώσεις θα γίνουν στη Δαμασκό και άλλες συριακές πόλεις, καθώς και έξω από τις συριακές πρεσβείες σε άλλες χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Σουηδία και η Ολλανδία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αντιπολίτευση στη Συρία εργάζεται σκληρά για τη διοργάνωση μιας, όπως την περιέγραψε, «ημέρας οργής», καλώντας τους ανθρώπους να μην φοβούνται και να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν μεταρρυθμίσεις.