ΚΟΣΜΟΣ

H «Σύνοδος για την ασφάλεια» στο Ισραήλ

H «Σύνοδος για την ασφάλεια» στο Ισραήλ
Η τετραήμερη «Σύνοδος για την ασφάλεια» διεξάγεται από σήμερα (η 11η κατά σειρά) στο προάστιο...

Η τετραήμερη «Σύνοδος για την ασφάλεια» διεξάγεται από σήμερα (η 11η κατά σειρά) στο προάστιο Χερζίλια του Τελ Αβίβ, με την ημερήσια διάταξη εντυπωσιακά τροποποιημένη μετά τις πολυήμερες λαϊκές κινητοποιήσεις στη γειτονική Αίγυπτο. Διοργανωτής είναι το ισραηλινό Ινστιτούτο για την Πολιτική και την Ασφάλεια.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λάϊαμ Φοξ, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, γιά υποθέσεις διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντρ Βέρσμποου, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες και η ηγέτης του κόμματος "Καντίμα" Τζίπι Λίβνι είναι ανάμεσα στους συνέδρους.

Οι 13ήμερες λαϊκές κινητοποιήσεις στη γειτονική Αίγυπτο έχουν σπείρει μεγάλη ανησυχία στην ισραηλινή κυβέρνηση--ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ γιά 30 έτη τήρησε την αιγυπτιο-ισραηλινή συνθήκη ειρήνης του 1979.

"Διλήμματα στην αμερικανική πολιτική για τη Μέση Ανατολή: σταθερότητα ή δημοκρατία", αλλά και "Αναταραχή στη Μ. Ανατολή: οι οικονομικές επιπτώσεις της για το Ισραήλ" περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη αυτής της συνόδου.