ΚΟΣΜΟΣ

Παραίτηση του ΥΠ.ΕΣ καταγγέλοντας βασανιστήρια

Παραίτηση του ΥΠ.ΕΣ καταγγέλοντας βασανιστήρια
Την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών αποδέχτηκε ο εμίρης του Κουβέιτ και διόρισε το Σεΐχ Άχμεντ αλ Χαμούντ αλ Σαμπάχ...

Την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών αποδέχτηκε ο εμίρης του Κουβέιτ και διόρισε το Σεΐχ Άχμεντ αλ Χαμούντ αλ Σαμπάχ αντικαταστάτη του, μετέδωσε χθες Κυριακή το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Τον περασμένο μήνα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σεΐχ Τζαμπέρ Χάλεντ αλ Σαμπάχ είχε υποβάλει την παραίτησή του μετά από καταγγελία περί βασανιστηρίων.

Τρεις βουλευτές ζητούσαν να υποβληθεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία των ερωτήσεων ο υπουργός για το θάνατο ενός πολίτη του Κουβέιτ που βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα· δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KUNA επιβεβαίωσε την αποδοχή της παραίτησης και τον διορισμό του Σεΐχ Άχμεντ αλ Χαμούντ στο θώκο του υπουργού Εσωτερικών χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Μέλη της βουλής του Κουβέιτ υποβάλλουν συχνά πιεστικά ερωτήματα σε υπουργούς, που ορισμένες φορές προκαλούν παραιτήσεις και ανασχηματισμούς.

Ομάδα της σήμανσης του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις "εγκληματικής ενέργειας" σε έκθεσή της για το θάνατο του άνδρα μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία λόγω υποψιών ότι κατείχε αλκοόλ παράνομα.

Το 2009 ο Σεΐχ Τζαμπέρ είχε επιβιώσει από μια διαδικασία ψήφου δυσπιστίας στο κοινοβούλιο, για δεύτερη φορά εκείνη τη χρονιά, καθώς είχε κατηγορηθεί ότι παραπλάνησε τους βουλευτές όσον αφορά καταγγελθείσεις εκλογικές παρατυπίες.