ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε 18χρονη χήρα στο Πακιστάν

Αυτοκτόνησε 18χρονη χήρα στο Πακιστάν
Μια 18χρονη, χήρα ενός από τους δύο Πακιστανούς που σκότωσε ένας Αμερικανός στη Λαχόρη, αυτοκτόνησε, πιστεύοντας ότι ο δράστης θα αφεθεί...

Μια 18χρονη, χήρα ενός από τους δύο Πακιστανούς που σκότωσε ένας Αμερικανός στη Λαχόρη, αυτοκτόνησε, πιστεύοντας ότι ο δράστης θα αφεθεί ελεύθερος, επειδή είχε διπλωματική ασυλία.

Η νεαρή πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο του Φαϊζαλαμπάντ, έχοντας πάρει νωρίτερα ισχυρή δόση από ποντικοφάρμακο, όπως δήλωσε ο γιατρός Γιασίν Χασμί. Τον θάνατό της επιβεβαίωσε και η αστυνομία της πόλης.

Φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας των δύο Πακιστανών είναι ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις, ο οποίος, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, είχε διπλωματικό διαβατήριο και είναι «μέλος του διοικητικού τεχνικού προσωπικού» του αμερικανικού προξενείου στη Λαχόρη. Κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε στις 27 Ιανουαρίου δύο νεαρούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι οποίοι, όπως δήλωσε, προσπάθησαν να του επιτεθούν. Ο Ντέιβις είχε διπλωματικό διαβατήριο, όχι όμως και άδεια οπλοφορίας, όπως επεσήμανε η πακιστανική αστυνομία, η οποία παραδέχθηκε πως τα δύο θύματα οπλοφορούσαν.

Ο θάνατος των δύο νεαρών έχει προκαλέσει έντονα αντι-αμερικανικά αισθήματα ανάμεσα στους Πακιστανούς, οι οποίοι με διαδηλώσεις ζητούν να καταδικαστεί ο δράστης σε θάνατο. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης απαγόρευσε στην κυβέρνηση να παραδώσει τον Ντέιβις στις αμερικανικές Αρχές, μέχρι να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η 18χρονη είχε τις αισθήσεις της όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε μπροστά στις κάμερες της πακιστανικής τηλεόρασης ότι ήταν συντετριμμένη από τις φήμες που ήθελαν τον δολοφόνο του συζύγου της να απελευθερώνεται.