ΚΟΣΜΟΣ

Διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Κόσσοβο

Διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στο Κόσσοβο
Συζητήσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αναμένονται σήμερα στο Κόσοβο, μετά τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου...

Συζητήσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης αναμένονται σήμερα στο Κόσοβο, μετά τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.


Το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (DPK), του νυν πρωθυπουργού και μελλοντικού εντολοδόχου πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι, συγκέντρωσε στις εκλογές το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων αλλά όχι ικανό για να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση.


Ο Θάτσι εκτιμάται ότι θα συγκροτήσει κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου και τα κόμματα των μειονοτήτων.


Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να συγκροτηθεί έως τις 17 Φεβρουαρίου, όταν θα συμπληρωθούν ακριβώς τρία χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.


Κατά το σχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου θα πρέπει να εκπληρώσει και το αίτημα της διεθνούς κοινότητας, που ζήτησε στο νέο κυβερνητικό σχήμα να μη συμμετέχουν πρόσωπα εναντίον των οποίων διεξάγονται δικαστικές έρευνες.