ΚΟΣΜΟΣ

«Αόρατους» πυραύλους φτιάχνει το Ιράν

«Αόρατους» πυραύλους φτιάχνει το Ιράν
Τη «μαζική παραγωγή έξυπνων βαλλιστικών πυραύλων που δεν εντοπίζονται» και προορίζονται για την καταστροφή ναυτικών στόχων άρχισε το...

Τη «μαζική παραγωγή έξυπνων βαλλιστικών πυραύλων που δεν εντοπίζονται» και προορίζονται για την καταστροφή ναυτικών στόχων άρχισε το Ιράν , ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί.


Σύμφωνα με τον Τζαφαρί οι πύραυλοι δεν εντοπίζονται και δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από τους εχθρούς, ενώ η ταχύτητα τους είναι τριπλάσια αυτής του ήχου.

Οι Φρουροί της Επανάστασης (Πασνταράν), ο επίλεκτος ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ελέγχουν το σύνολο του βαλλιστικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν.


Το Ιράν διαθέτει μια σημαντική πανοπλία από πυραύλους μικρού, μέσου και μακρού βεληνεκούς, μερικοί από τους οποίους μπορούν κατ' αρχήν να πλήξουν το Ισραήλ ή τις αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο και τη Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους αυτούς, για τον αριθμό των οποίων δεν υπάρχει καμιά ακριβής πληροφορία, προέρχονται από ρωσικούς, κινεζικούς ή βορειοκορεατικούς πυραύλους.