ΚΟΣΜΟΣ

«Να συνειδητοποιήσει η Αφρική τη δύναμή της»

«Να συνειδητοποιήσει η Αφρική τη δύναμή της»
Ο βραζιλιάνος τέως πρόεδρος, Λούϊς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα...

Ο βραζιλιάνος τέως πρόεδρος, Λούϊς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που συμμετέχει στο παγκόσμιο κοινωνικό φόρουμ στο Ντακάρ της Σενεγάλης, κάλεσε την Αφρική «να συνειδητοποιήσει, ότι έχει δύναμη, την ώρα που μέσα στην ελπίδα, γεννιέται ένας νέος κόσμος, στην Τύνιδα, στο Κάϊρο και σε τόσες άλλες αφρικανικές πόλεις».

«Εκατομμύρια ανθρώπων πολεμούν εναντίον της φτώχειας, εναντίον της τυραννίας, εναντίον της υπαγωγής της χώρας τους στην εξωτερική πολιτική μεγάλων δυνάμεων», τόνισε ο Λούλα.

«Τα πλούσια κράτη, μας θεωρούσαν πάγια προβληματική κι επικίνδυνη περιφέρεια. Όσα από αυτά αλαζονικά μάς παρείχαν 'μαθήματα', για το πώς να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά ζητήματα, δεν κατάφεραν εντούτοις να προλάβουν την οικονομική κρίση, που πέρασε στα κράτη μας όπως και σε όλη την ανθρωπότητα», υποστήριξε.

«Όλες οι προσπάθειες μας για καταπολέμηση της φτώχειας αντιμετωπίζονταν (από τους πλούσιους) ως απλοϊκή βοήθεια ή λαϊκισμός, η Ιστορία ανέτρεψε τέτοιες ψεύτικες θεωρίες, η οικονομία της αγοράς δεν είναι η πανάκεια», δήλωσε καταλήγοντας ο βραζιλιάνος τέως πρόεδρος.