ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στο υπουργείο Οικονομικών της Ακτής Ελεφαντοστού

Πυρκαγιά στο υπουργείο Οικονομικών της Ακτής Ελεφαντοστού
Στις φλόγες τυλίχτηκε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού...

Στις φλόγες τυλίχτηκε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, στην Αμπιτζάν. Η μεγάλη φωτιά κατέκαψε τουλάχιστον δύο ορόφους του ουρανοξύστη, όπου εδρεύει το υπουργείο, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη αν υπήρξαν θύματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο το απόγευμα.

Επίσης, στη συνοικία του Αμπιτζάν Αμπομπό, όπου οι υποστηρικτές του Ουαταρά πλειοψηφούν, βρέθηκαν σήμερα τα πτώματα συνολικά πέντε ανδρών, δύο εκ των οποίων είχαν σφαγιαστεί.

Ένοπλοι πιστοί στον Γκμπαγκμπό φρουρούν πλέον το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, που πρόσθεσαν ότι «έπεφταν πυρά και μέσα στο πλήθος, τραυματίζοντας πολλούς κι αναγκάζοντας τους αμάχους να διασκορπιστούν όπως-όπως». Έγινε επίσης απόπειρα το τμήμα αυτό να πυρποληθεί.

Στο μεταξύ καταγγέλλεται από το σωματείο δημοσιογράφων ότι βασανίστηκαν από ένοπλους πιστούς στον Γκμπαγκμπό, οι ντόπιοι δημοσιογράφοι Αμπουμπακάρ Σανογκό και Γιαγιορό Σαρλ Λοπέζ Κανγκμπέ, κατηγορούμενοι για «εχθρική προπαγάνδα». Καταγγέλλεται, επίσης, ότι παραμένουν υπό κράτηση και δεν προσάγονται για να δικαστούν.