ΚΟΣΜΟΣ

Απελευθέρωση δημοσιογράφων και διαδηλωτών ζητούν οι ΗΠΑ

Απελευθέρωση δημοσιογράφων και διαδηλωτών ζητούν οι ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Αιγύπτου να σταματήσει τις απειλές και τις συλλήψεις...

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Αιγύπτου να σταματήσει τις απειλές και τις συλλήψεις κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων και να απελευθερώσει αμέσως όλους τους δημοσιογράφους και όλους τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης.

"Αυτό που επιθυμούμε να δούμε τώρα είναι μια συνεχής πρόοδος της αιγυπτιακής κυβέρνησης", να προχωρήσει σε σημαντικές πραγματικές αλλαγές που θα είναι προς όφελος του λαού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου.

Παράλληλα χαρακτήρισε σήμερα "μη εποικοδομητικές" τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Αιγύπτου Ομαρ Σουλεϊμάν ο οποίος τη Δευτέρα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Αίγυπτος δεν είναι ακόμα έτοιμη για τη δημοκρατία.

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές να πάρουν μέτρα για να επιτύχουν μη αναστρέψιμες μεταρρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τα αιτήματα του λαού για πραγματικές ευκαιρίες και ελευθερίες.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν αφορά τις ΗΠΑ αλλά τους Αιγύπτιους να κρίνουν εάν είναι ικανοποιητικά ταχείες οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται. "Εμείς απλώς θα επισημάνουμε εάν ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων ανταποκρίνεται σε όσα αναμένουν τα εκατομμύρια των διαδηλωτών που τάσσονται κατά του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ".