ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα οι νεκροί στις βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Έντεκα οι νεκροί στις βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
Αυξήθηκαν οι νεκροί στο Ιράκ σε τουλάχιστον έντεκα...

Αυξήθηκαν οι νεκροί στο Ιράκ σε τουλάχιστον έντεκα, μετά από τις πρώτες πληροφορίες που μιλούσαν για οκτώ. Οι τραυματίες από τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα στην πόλη Κιρκούκ ανέρχονται σε 104.

Μια από τις βόμβες εξερράγη έξω από το αρχηγείο των Κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας, που σχετίζονται με το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Περίπου εξήντα δευτερόλεπτα αργότερα, άλλο ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη μερικά μέτρα μακρύτερα, με στόχο περίπολο της αστυνομίας.

Το τρίτο όχημα εξερράγη σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου, με στόχο άλλη περίπολο της αστυνομίας, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το Κιρκούκ, περίπου 250 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες πόλεις του Ιράκ όπου συμβιώνουν πολλές εθνότητες. Στην περιοχή, όπου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου, κλιμακώνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια οι εντάσεις ανάμεσα στους Άραβες, τους Κούρδους και τους Τουρκομάνους.

Παράλληλα, στην πόλη Χίλα εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους ζητώντας περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες, καλύτερο επίπεδο ζωής και λιγότερη διαφθορά.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις αυτήν την εβδομάδα σε ολόκληρη την χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Από την αμερικανική εισβολή το 2003 όλες οι προσπάθειες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης και υδροδότησης έχουν αποτύχει.