ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δημοκρατία χωρίς εξωτερική παρέμβαση για την Αίγυπτο

Ρωσία: Δημοκρατία χωρίς εξωτερική παρέμβαση για την Αίγυπτο
Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τους Αιγύπτιους να ενισχύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα τους χωρίς...

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τους Αιγύπτιους να ενισχύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα τους χωρίς εξωτερική ανάμειξη, στην πρώτη της επίσημη αντίδραση μετά την παραίτηση του πρόεδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

«Αναμένουμε από την Αίγυπτο να βρει μια ειρηνική έκβαση στην κρίση, η οποία να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των Αιγυπτίων και να ενισχύει τους δημοκρατικούς κανόνες σε αυτή την αραβική χώρα-κλειδί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι ικανός μόνος του να ορίσει το μέλλον του και το μέλλον της χώρας χωρίς εξωτερική ανάμειξη», πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Την Παρασκευή τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που προσέβλεπε στην «αποκατάσταση της σταθερότητας».

Η Ρωσία είχε επικρίνει πριν από μερικές ημέρες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος ζητούσε ταχεία πολιτική αλλαγή στην Αίγυπτο, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για πολιτική ανάμειξη.