ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τον Μάρτιο η δίκη για την διπλωματική ασυλία Αμερικανού

Πακιστάν: Τον Μάρτιο η δίκη για την διπλωματική ασυλία Αμερικανού
Αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου η ακροαματική διαδικασία για το αν προστατεύεται από διπλωματική ασυλία ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις, ο...

Αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου η ακροαματική διαδικασία για το αν προστατεύεται από διπλωματική ασυλία ο Αμερικανός Ρέιμοντ Ντέιβις, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο νεαρούς Πακιστανούς τον Ιανουάριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχορής ανακοίνωσε πως η ακροαματική διαδικασία αναβάλλεται μετά το αίτημα της εισαγγελίας για διορία τριών εβδομάδων ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με το καθεστώς της ασυλίας του Ντέιβις, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ιζάζ Μοχαμάντ Τσόντρι.

Η υπόθεση του Ντέιβις έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν, με την Ουάσινγκτον να επικαλείται την διπλωματική ασυλία του Ντέιβις και να ζητεί την άμεση απελευθέρωσή του.

Στις 27 Ιανουαρίου ο Ντέιβις, πρώην μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και τεχνικός σύμβουλος του προξενείου των ΗΠΑ στη Λαχόρη, πυροβόλησε και σκότωσε δύο νεαρούς Πακιστανούς ισχυριζόμενος ότι ήθελαν να τον ληστέψουν και βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.