ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια απειλή το πυραυλικό σύστημα της Β.Κορέας

Παγκόσμια απειλή το πυραυλικό σύστημα της Β.Κορέας
Η Βόρεια Κορέα, δεν δείχνει σημάδια που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται σύντομα....

Η Βόρεια Κορέα, δεν δείχνει σημάδια που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε μία ακόμα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλης εμβέλειας , είπε ο διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ναύαρχος Ρόμπερτ Γουίλαρντ. Ωστόσο επεσήμανε ότι η διάδοχη πολιτική κατάσταση, μετά τον πρόεδρο Κιμ Γιονγκ-ιλ, φαίνεται ότι θα συνεχίσει με νέες προκλητικές ενέργειες σε βάθος χρόνου, αλλά και άμεσα.

" Δεν υπάρχουν στοιχεία, τα οποία να γνωρίζω, που δείχνουν ότι αυτό που ετοιμάζουν για το εγγύς μέλλον, είναι μία δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου ", δήλωσε ο ναύαρχος Γουίλαρντ, που επισκέπτεται την Ουάσινγκτον, προερχόμενος από τη βάση του στη Χαβάη.

Ο διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στον Ειρηνικό, αρνήθηκε να σχολιάσει με λεπτομέρειες την ετοιμότητα, αυτού που οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν σαν ένα νεότευκτο ολοκληρωμένο, μεγάλης εμβέλειας πύραυλο, που έχει βάση εκτόξευσης κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα.

Ο Γουίλαρντ όμως επεσήμανε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, παραμένει μία αυξανόμενη παγκόσμια απειλή. Προέβλεψε δε, ότι με τον ασθενούντα πρόεδρο της χώρας Κιμ Γιονγκ-ιλ, να προετοιμάζει για τη διαδοχή τον υιό του Κιμ Γιονγκ-ουν, πιθανότατα θα επαναληφθούν οι κύκλοι των προκλήσεων και της όξυνσης με τη Νότια Κορέα, που τον περασμένο χρόνο στοίχισε τη ζωή σε 50 Νοτιοκορεάτες, από δύο επιθέσεις των Βορείων.