ΚΟΣΜΟΣ

Τεταμένη η κατάσταση στο Μπαχρέιν

Τεταμένη η κατάσταση στο Μπαχρέιν
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα και άρχισαν να στήνουν σκηνές, δύο ημέρες μετά τη διάλυση...

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα και άρχισαν να στήνουν σκηνές, δύο ημέρες μετά τη διάλυση από τις δυνάμεις ασφαλείας μιας καθιστικής διαμαρτυρίας τους, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η αστυνομία δεν επενέβη εναντίον των διαδηλωτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έριξε όμως δακρυγόνα και βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων σε έναν από τους άξονες που οδηγούν στην πλατεία, που δεν παρεμπόδισαν την άφιξη των διαδηλωτών.

Πάντως, όπως δήλωσε ένας γιατρός, 60 έως 80 άτομα μεταφέρθηκαν σήμερα σε νοσοκομείο του Μπαχρέιν, με προβλήματα στα μάτια και το αναπνευστικό από τα δακρυγόνα, και τραύματα από σφαίρες από καουτσούκ.

Ο γιατρός είπε επίσης ότι το νοσοκομείο Salmaniya είναι πλέον πλήρες και δεν διαθέτει αρκετό οξυγόνο για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά.

Ο στρατός αποσύρθηκε σήμερα από τη Μανάμα, όπως το ζητούσε η αντιπολίτευση του Μπαχρέιν, κυρίως από την Πλατεία του Μαργαριταριού, το επίκεντρο της διαμαρτυρίας, όπου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις την Δευτέρα.

Στο μεταξύ ο διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν Σάλμαν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα διέταξε την αστυνομία να "μείνει μακριά από τις συγκεντρώσεις".

Νωρίτερα είχε απευθύνει έκκληση για μια ημέρα εθνικού πένθους "για τους γιους που χάσαμε", σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Σαλμαν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα, έκανε έκκληση για ηρεμία, ζητώντας από τους πολίτες να ενωθούν και να συνεργαστούν με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Την ίδια ώρα, η κύρια συνδικαλιστική οργάνωση του Μπαχρέιν, που κλυδωνίστηκε από τις αντικυβερνητικές ταραχές αυτή την εβδομάδα, απηύθυνε έκκληση για απεργία από αύριο, Κυριακή, δήλωσε ένα μέλος συνδικαλιστικής οργάνωσης.

"Το συνδικάτο της αεροπορικής εταιρείας Gulf Air δήλωσε στα μέλη του ότι η Γενική Ένωση Εργαζομένων του Μπαχρέιν απηύθυνε έκκληση για απεργία από τις 20 Φεβρουαρίου", δήλωσε ένας υπάλληλος της Gulf Air που ζήτησε να μην κατονομαστεί.