ΚΟΣΜΟΣ

"Η Λιβύη βυθίζεται στο χάος" δια στόματος υιού Καντάφι

"Η Λιβύη βυθίζεται στο χάος" δια στόματος υιού Καντάφι
Ο γιός του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαϊφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, με δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι....

Ο γιός του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαϊφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, με δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι της χώρας LIBYAN TV προειδοποίησε ότι " η Λιβύη βυθίζεται στο χάος, καθώς διασπαστικές κινήσεις απειλούν την ενότητα της χώρας."

Μαρτυρίες αργά το βράδυ της Κυριακής από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, κάνουν λόγο για πυροβολισμούς μέσα στους δρόμους της πόλης, για συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές και για αυτοκίνητα και οχήματα που καίγονται. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές που έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων σε διεθνή πρακτορεία, ακούγονται φωνές ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας, που πολλά τμήματά της έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι καθώς έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο η εκτίμηση που κάνει η Οργάνωση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα την Νέα Υόρκη, για τον απολογισμό, των τετραήμερων συγκρούσεων ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, στη Λιβύη, είναι ότι η εκατόμβη των θυμάτων ανέρχεται ςτους 233 νεκρούς, τουλάχιστον.

Η ίδια οργάνωση υποστηρίζει ότι πηγές από δύο νοσοκομεία της πόλης της Βεγγάζης, όπου σημειώνονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς μόνο την Κυριακή.