ΚΟΣΜΟΣ

Πώς βασάνισαν οι 200 Αιγύπτιοι τη δημοσιογράφο του CBS

Πώς βασάνισαν οι 200 Αιγύπτιοι τη δημοσιογράφο του CBS
Λεπτομέρειες για την Lara Logan, την ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου CBS που κάλυπτε την εξέγερση στην Αίγυπτο...

Λεπτομέρειες για την Lara Logan, την ανταποκρίτρια του αμερικανικού δικτύου CBS που κάλυπτε την εξέγερση στην Αίγυπτο και δέχτηκε βάναυση επίθεση από ένα πλήθος 200 ανδρών, ήρθαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «New York Times».

Η 39χρονη δημοσιογράφος της εκπομπής «60 Λεπτά» αποχωρίστηκε από το συνεργείο της, όταν τους επιτέθηκαν οι 200 εξαγριωμένοι Αιγύπτιοι, στις 11 Φεβρουαρίου, οι οποίοι την αποκαλούσαν «εβραία» και «κατάσκοπο του Ισραήλ», καθώς τη χτυπούσαν.

Ιατρική πηγή αποκάλυψε, ότι το σώμα της ήταν καλυμμένο με κόκκινα σημάδια, που στην αρχή οι γιατροί πίστευαν ότι είχαν γίνει από δαγκωματιές. Τελικά, αποδείχτηκε ότι οι έγιναν από πολύ δυνατά τσιμπήματα.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι έγδυσαν την άτυχη γυναίκα, την ξυλοκόπησαν και τη μαστίγωσαν με κοντάρια από σημαίες.

Ένας οικογενειακός φίλος της Logan δήλωσε στην εφημερίδα ότι: «Η κατάσταση της Lara βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Το ψυχολογικό τραύμα είναι το ίδιο, αν όχι και χειρότερο, από τα σωματικά τραύματα. Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να μιλήσει γι’ αυτό».

Τόσο η εφημερίδα όσο και το CBS δεν αποκαλύπτουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό ούτε κάνουν αναφορά στον ομαδικό βιασμό της πολεμικής ανταποκρίτριας.

Διαβάστε επίσης:

Θύμα ομαδικού βιασμού ανταποκρίτρια στην πλατεία Ταχρίρ