ΚΟΣΜΟΣ

Τζούλια Γκίλαρντ:Πολλά τα θύματα στη Ν.Ζηλανδία από το σεισμό

Τζούλια Γκίλαρντ:Πολλά τα θύματα στη Ν.Ζηλανδία από το σεισμό

Η Αυστραλία έστειλε σήμερα μία ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Κράιστσερτς για να συνδράμει τις προσπάθειες των αρχών ....

Η Αυστραλία έστειλε σήμερα μία ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Κράιστσερτς για να συνδράμει τις προσπάθειες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μετά το σεισμό των 6.3 βαθμών.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η Νέα Ζηλανδία.

Ενδέχεται να χρειαστούν πολλές έρευνες κάτω από τα συντρίμμια, είπε η Γκίλαρντ προσθέτοντας ότι οι αρχές του Κράιστσερτς κάνουν λόγο για "πολλά θύματα".

Η ίδια είπε ότι οι εικόνες που έρχονται από το Κράιστσερτς είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Ανθρωποι να περπατούν στους δρόμους με αίμα να τρέχει από το κεφάλι και το πρόσωπό τους. Εικόνες από κτίρια που έχουν μείνει συντρίμμια, είπε η Γκίλαρντ.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για πολλούς νεκρούς από το σεισμό που έπληξε σήμερα την πόλη Christchurch.

Γνωρίζουμε τις πληροφορίες για έναν αριθμό θυμάτων, αλλά δεν είμαστε σε θέση να τις επιβεβαιώσουμε, έιπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Μπιλ Ινγκλις.

Ο δήμαρχος της πόλης κήρυξε το Κράιστσερτς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.