ΚΟΣΜΟΣ

Τους πέρασαν για αντάρτες και τους σκότωσαν

Τους πέρασαν για αντάρτες και τους σκότωσαν
Πέντε άμαχοι, μεταξύ τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από πυρά ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό...

Πέντε άμαχοι, μεταξύ τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από πυρά ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όταν κατά λάθος οι χειριστές του θεώρησαν ότι επρόκειτο για αντάρτες, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε καθώς οι άμαχοι πήγαιναν για κυνήγι σε βουνό στην περιοχή Αλα Σάι της επαρχίας Καπίσα, δήλωσε ο κοινοτάρχης Μουλάς Μοχάμαντ Ομαρί.

Η δράση των ανταρτών Ταλιμπάν είναι έντονη στην περιοχή Ντρα Σέπι όπου σημειώθηκε η επιδρομή.

Παράλληλα τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ, στο νότιο Αφγανιστάν, στη μεθόριο με το Πακιστάν, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.

"Μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών καταδίωκαν" τον καμικάζι ο οποίος οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο και ανατινάχτηκε στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο Αμπντούλ Ραζάκ, αξιωματικός της αστυνομίας των συνόρων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 16 άμαχοι, έξι μέλη της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δύο πράκτορες της αστυνομίας των συνόρων είναι μεταξύ των τραυματιών.