ΚΟΣΜΟΣ

Η οικογένεια Καντάφι για shopping στην Βιέννη

Η οικογένεια Καντάφι για shopping στην Βιέννη
Πολλά μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Σαφίγια και η κόρη...

Πολλά μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Σαφίγια και η κόρη του Αϊσά, βρίσκονταν στη Βιένη όταν ξεκίνησαν οι ταραχές στη Λιβύη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου, τα οποία δεν διαψεύστηκαν από τις αυστριακές αρχές.

"Δεν σχολιάζουμε τις ιδιωτικές επισκέψεις", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας, Ρούντολφ Γκόλια, όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της εφημερίδας Έστεραϊχ.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν πρώην υπάλληλο της λιβυκής πρεσβείας στη Βιένη, έγραψε ότι πολλά μέλη της οικογένειας Καντάφι, που συνοδεύονταν από σωματοφύλακες, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα την Αυστρία. Οι ταραχές ξεκίνησαν εκείνη την περίοδο, στις 15 Φεβρουαρίου.

Η οικογένεια Καντάφι έφτασε στην Αυστρία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Όλοι τους διέμειναν επί μία εβδομάδα σε ένα μέγαρο στο κέντρο της Βιένης και έκαναν τα ψώνια τους σε πολυτελείς μπουτίκ.

Ο Γκόλια διευκρίνισε ότι μέλη της οικογένειας Καντάφι επισκέπτονται τακτικά τη Βιένη όπου σπούδασε ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του συνταγματάρχη.