ΚΟΣΜΟΣ

Το λαμπερό πάρτι γενεθλίων του Γκορμπατσόφ

Το λαμπερό πάρτι γενεθλίων του Γκορμπατσόφ
Για τα 80στά του γενέθλια ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ...

Για τα 80στά του γενέθλια ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σχεδιάζει ένα μεγάλο γκαλά με λαμπερούς προσκεκλημένους.

Το πάρτι θα γίνει στις 30 Μαρτίου στο πολυτελές Albert Hall του Λονδίνου. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται ο Arnold Schwarzenegger, η Sharon Stone, η Mel C από το συγκρότημα των Spice Girls, από τη show biz, όπως και ο John Major και ο Shimon Peres από την πολιτική σκηνή.

Η Σιδηρά Κυρία της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την παρουσία της.

Οικοδεσπότες της βραδιά θα είναι οι ηθοποιοί Sharon Stone και Kevin Spacey. Η γιορτή θα ξεκινήσει με την προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Γκορμπατσόφ και θα ακολουθήσουν ευχητήρια μηνύματα από τον Bill Clinton, τον Dmitri Medvedev, τον Sting και –φυσικά- τον Bono των U2.

Όσοι θελήσουν να γιορτάσουν από κοντά τα γενέθλια του Ρώσου ηγέτη, που συνέδεσε το όνομά του με την πτώση της ΕΣΣΔ, θα πρέπει να «βάλουν βαθιά το χέρι» στην τσέπη. Οι προσκλήσεις συνοδεύονται από αντίτιμο μεταξύ των 35 και 100.000 λιρών, όμως τα χρήματα θα πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό για τα παιδιά με καρκίνο.

Ο Γκορμπατσόφ έχει μακροχρόνιο φιλανθρωπικό έργο. Ακόμη και η πρώτη διαφήμιση στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει το 1997, για λογαριασμό της αμερικανικής Pizza Hut, και προκάλεσε διάφορα σχόλια σε όλο τον κόσμο, ήταν για καλό σκοπό. Η αμοιβή του προσφέρθηκε για την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης.