ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη δίκη του «Κυνηγού της Νύχτας»

Σάλος στη δίκη του «Κυνηγού της Νύχτας»
Στο εδώλιο δικαστηρίου της Βρετανίας βρέθηκε ο 53χρονος ταξιτζής Delroy Grant, ο οποίος κατηγορείται ότι επί 17 χρόνια έκλεβε και στη...

Στο εδώλιο δικαστηρίου της Βρετανίας βρέθηκε ο 53χρονος ταξιτζής Delroy Grant, ο οποίος κατηγορείται ότι επί 17 χρόνια έκλεβε και στη συνέχεια βίαζε ανήμπορες γυναίκες, μεγάλες σε ηλικία.

Ο 53χρονός, γνωστός και ως μασκοφόρος «Night Stalker» («Κυνηγός της Νύχτας»), εισέβαλε σε σπίτια και βασάνιζε τα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν και 90 ετών, ενώ άλλες ηλικιωμένες ήταν τυφλές, κουφές ή έπασχαν από Αλτσχάιμερ ή Πάρκινσον. Η δράση του ξεκίνησε το 1992 ενώ συνελήφθη το Νοέμβριο του 2009.


Σύμφωνα με τις καταθέσεις που ακούστηκαν στο δικαστήριο μία γυναίκα δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει μετά την επίθεση και πέθανε 13 χρόνια αργότερα αφού είχε ζήσει τα τελευταία της χρόνια μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια.


Ο Grant είναι πατέρας εννέα παιδιών και η σύζυγός του είναι ανήμπορη.


Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι μία πρώην του τον έχει μπλέξει σ’ αυτές τις υποθέσεις για να τον εκδικηθεί. Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές έχουν βρει γενετικό υλικό του 53χρονου σε πολλά σημεία των επιθέσεων τις οποίες κατηγορείται ότι έχει διαπράξει.