ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Σε διαπραγματεύσεις τα συγκυβερνώντα κόμματα

Τυνησία: Σε διαπραγματεύσεις τα συγκυβερνώντα κόμματα

Σε συνομιλίες με σκοπό την επίτευξη νέας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας βρίσκονται τα συγκυβερνώντα κόμματα της Τυνησίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αναταραχές.

Εκπρόσωπος της Συντακτικής Συνέλευσης δήλωσε ότι αναμένεται να ληφθεί μια απόφαση μέσα στις επόμενες ώρες. «Η τάση είναι τώρα να προχωρήσουμε προς τη διεύρυνση της βάσης των εξουσιών», δήλωσε ο Μουφντί αλ-Μασάντι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως σημειώνει το Reuters, μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκτόνωση των εντάσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πάρει βίαιη τροπή.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν την Πέμπτη, όταν ο Μοχάμεντ Μπραχμί, μέλος της αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. Οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν ζητώντας τη διάλυση της κυβέρνησης.

Οι διαμαρτυρίες στην Τυνησία πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες ταραχές στην Αίγυπτο, όπου εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων ανατράπηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.