ΚΟΣΜΟΣ

Ο «έμπορος του θανάτου» ζητά τη στήριξη της Μόσχας

Ο «έμπορος του θανάτου» ζητά τη στήριξη της Μόσχας
Την υποστήριξη της Μόσχας με οποιονδήποτε τρόπο ζήτησε ο Βίκτορ Μπουτ...

Την υποστήριξη της Μόσχας με οποιονδήποτε τρόπο ζήτησε ο Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος βρίσκεται σε αμερικανική φυλακή υψίστης ασφαλείας, κατηγορούμενος για εμπόριο όπλων.

Η δίκη του Ρώσου, που του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «έμπορος του θανάτου», πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγους μήνες στις ΗΠΑ, όπου είναι πολύ πιθανό να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

«Θα εκτιμούσα την υποστήριξη οποιουδήποτε πολιτικού άνδρα της Ρωσίας. Εάν (η περίπτωσή του) αναφερθεί στη Δούμα (κάτω βουλή), στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), στο υπουργικό συμβούλιο, θα είμαι ικανοποιημένος», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσική εφημερίδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, ο Μπουτ -πρώην αξιωματικός της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας- είχε συνεργαστεί τη δεκαετία του ’80 στη Μοζαμβίκη με το νυν αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης και συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ιγκόρ Σέτσιν. Για τον τελευταίο κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι ήταν και πράκτορας της KGB.

Ο Μπουτ στη συνέντευξή του, πάντως, αρνήθηκε ότι τον γνωρίζει. «Δυστυχώς δεν τον γνωρίζω. Θα χαιρόμουν όμως να τον γνωρίσω», απάντησε.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τον εξέδωσε στις ΗΠΑ. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Ο “Έμπορος του θανάτου” έφθασε στη Νέα Υόρκη