ΚΟΣΜΟΣ

Με τη λιβυκή αντιπολίτευση συναντήθηκε η Κλίντον

Με τη λιβυκή αντιπολίτευση συναντήθηκε η Κλίντον
Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών με ένα μέλος του Λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου...

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών με ένα μέλος του Λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.


Η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πολιτικής και οικονομικής βοήθειας στη λιβυκή αντιπολίτευση αλλά απέφυγε να δεσμευτεί για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας.

«Με τον υπεύθυνο του συμβουλίου για τις διεθνείς υποθέσεις Μαχμούντ Τζιμπρίλ συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν τον λιβυκό λαό στις προσπάθειές του κατά του καθεστώτος Καντάφι", επισήμανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Φίλιπ Ρέινς.


Ο Τζιμπρίλ ζήτησε από την κ. Κλίντον όπλα για να πολεμήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις, τόνισε αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει σήμερα στην άτυπη σύνοδο της G8, υπό την προεδρία της Γαλλίας.


Το Παρίσι με την υποστήριξη του Λονδίνου ζητεί, χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα, την ανάληψη δράσης που θα προσφέρει στήριξη στους αντικαθεστωτικούς και θα υπερασπιστεί το λαό της Λιβύης.