ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση Χάρπερ έχασε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση Χάρπερ έχασε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης
Μετά από αντιπαραθέσεις και διενέξεις το τελευταίο διάστημα με μια ιστορικής σημασίας κίνηση έναντι...

Μετά από αντιπαραθέσεις και διενέξεις το τελευταίο διάστημα με μια ιστορικής σημασίας κίνηση έναντι της μειοψηφίας των Συντηρητικών του Καναδά υπό τον πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ενέκριναν ψήφισμα των Φιλελευθέρων σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνώντες Συντηρητικοί κατηγορήθηκαν πως έδρασαν "περιφρονώντας" το Κοινοβούλιο.

Με ψήφους 156 έναντι 145 ψήφων, οδήγησαν τη χώρα για πέμπτη φορά σε εθνικές εκλογές μέσα σε μια δεκαετία, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς πως έχουν χάσει την επαφή με τις ανάγκες των Καναδών.

Ο πρωθυπουργός Χάρπερ αναμένεται να επισκεφθεί το Γενικό Κυβερνήτη Ντέιβιντ Τζόνστον σήμερα στις 09:00 τοπική ώρα ζητώντας του τη διάλυση του Κοινοβουλίου αφού του αναγγείλει πως η κυβέρνησή του έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Την Τετάρτη τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό και ανακοίνωσαν πως θεωρούν ότι οι Καναδοί έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Όλα τα κόμματα έχουν αρχίσει την πυρετώδη προετοιμασία της προεκλογικής εκστρατείας τους καθώς από καιρό θεωρείτο δεδομένο ότι ήταν γνωστό το αποτέλεσμα της χτεσινής ψηφοφορίας.