ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο

Γαλλία: Ένοπλος κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο

Nέα ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα ταχυδρομείο στην Colombes, ένα προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού - Δύο οι όμηροι, αναφέρει η αστυνομία.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ένας άνδρας εισέβαλε, λίγο μετά τις 12:30 (τοπική ώρα) σε υποκατάστημα ταχυδρομείου της περιοχής Colombes, οπλισμένος με καλάσνικοφ, και κρατά ομήρους δύο άτομα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.

Αρκετός κόσμος που βρισκόταν μέσα στο ταχυδρομείο πρόλαβε να διαφύγει, αναφέρει η Le Monde.

Ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις μεταξύ του δράστη και της αστυνομίας.

Σύμφωνα τα στοιχεία, δεν πρόκειται για τζιχαντιστή, αλλά για ληστή, γνωστό στην αστυνομία, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο άνδρας φέρεται, σύμφωνα με την Le Parisien, να κάλεσε μόνος του την Άμεση Δράση, λέγοντας ότι είναι οπλισμένος με όπλα και χειροβομβίδες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πετά και ελικόπτερο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, πάντως, το κίνητρο του δράστη είναι "ερωτική απογοήτευση". Όπως μεταδίδει η mirror, ο ένοπλος άνδρας ξαφνικά τρελάθηκε κι άρχισε να μιλά για κάποιου είδους ειδύλλιο που δεν πήγε καλά.

4557903 3 0aff une-prise-d-otages-a-lieu-a-colombes-le-16 9678d46e899f1a8197d4de4835d2d5f6

Ο δράστης φέρεται να είναι μόνος του.

Το περιστατικό πάντως δεν συνδέεται από τις αρχές με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, ωστόσο στο σημείο σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς το σχέδιο υψηλής επιφυλακής Vigipirate βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Σχετικές ειδήσεις