ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο (pics)

Φρίκη: Οι τζιχαντιστές έκαψαν ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο (pics)

Φρικτό τέλος είχε ο Ιορδανός πιλότος, τον οποίο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν, καίγοντάς τον ζωντανό.Με αντίποινα απειλεί το Αμάν, που θα εκτελέσει - όπως λέει - την Ιρακινή τζιχαντίστρια που κρατείται στην Ιορδανία.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας ανακοίνωσε στην οικογένεια του Ιορδανού πιλότου που ήταν όμηρος του Ισλαμικού Κράτους ότι οι τζιχαντιστές τον εκτέλεσαν, ανέφερε ένας συγγενής του.

Σύμφωνα με το Αμάν, ο πιλότος σκοτώθηκε από τους τζιχαντιστές πριν από έναν μήνα, την 3η Ιανουαρίου.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε αμέσως τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση όλων όσων κρατούνται από την οργάνωση αυτή. Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον στην Ιορδανία.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση διακρίνεται ένας άνδρας να καίγεται ζωντανός μέσα σε ένα μαύρο κλουβί.

iordanos 4

Σύμφωνα με τους τζιχαντιστές, πρόκειται για τον Ιορδανό Μάαζ αλ Κασάσμπεχ που είχε αιχμαλωτιστεί όταν το μαχητικό F-16 του συνετρίβη στη Συρία, την 24η Δεκεμβρίου.

Ο Κασάσμπεχ συμμετείχε στους βομβαρδισμούς θέσεων του ΙΚ στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει ο διεθνής συνασπισμός εναντίον των τζιχαντιστών.

Στο φρικιαστικό βίντεο, διάρκειας 22 λεπτών, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά πορτοκαλί στολή, κλεισμένος μέσα σε ένα σιδερένιο κλουβί. Φλόγες τυλίγουν τα ρούχα του, μέχρι που μετατρέπεται σε μια πύρινη μπάλα.

iordanos
iordanos 2
iordanos 3

Η Ιορδανία είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι ήταν αποφασισμένη "να κάνει τα πάντα" για να σώσει τον πιλότο και είχε καταδικάσει την εκτέλεση, την προηγούμενη ημέρα, ενός Ιάπωνα δημοσιογράφου που είχε αιχμαλωτιστεί και αυτός στη Συρία.

Εδώ και αρκετές ημέρες, το Αμάν απαιτούσε μια απόδειξη ότι ο Κασάσμπεχ ήταν ζωντανός προκειμένου να απελευθερώσει, όπως απαιτούσαν οι τζιχαντιστές, μια Ιρακινή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για την εμπλοκή της σε βομβιστικές επιθέσεις στην Ιορδανία το 2005.

Ο νεαρός πιλότος είχε συλληφθεί, τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του κατέπεσε σε έδαφος που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος.

jordan

Έκτοτε, η Ιορδανία έκανε προσπάθειες για την απελευθέρωσή του, στη στιγμή που οι τζιχαντιστές ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας υποσχέθηκαν απόψε ότι θα εκδικηθούν τον θάνατο του Ιορδανού πιλότου που εκτελέστηκε με φρικιαστικό τρόπο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Η εκδίκηση θα είναι τόσο μεγάλη, όσο και η συμφορά που χτύπησε την Ιορδανία", τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Μαμντούχ αλ Αμέρι, σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας. "Το αίμα του μάρτυρα δεν χύθηκε μάταια και (...) η εκδίκηση (...) θα είναι ανάλογη με την καταστροφή που έπληξε το σύνολο των Ιορδανών", τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις