ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε ραδιενεργό ιώδιο σε δύο εργαζόμενους της Φουκουσίμα

Εντοπίστηκε ραδιενεργό ιώδιο σε δύο εργαζόμενους της Φουκουσίμα
Σε δύο ακόμα εργαζόμενους στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα...

Σε δύο ακόμα εργαζόμενους στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στον θυρεοειδή τους αδένα, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι αυτοί οι δύο άνδρες, ηλικίας τριάντα και σαράντα ετών, είχαν εκτεθεί σε ραδιενεργή ακτινοβολία υψηλότερη από το όριο των 250 μιλισιβέρτ ετησίως, που είχε καθοριστεί από τις αρχές για όλη τη διάρκεια της κρίσης.

«Οι θυρεοειδείς αδένες των δύο εργατών παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας (ιώδιο 131)», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η TEPCO πραγματοποιεί τεστ στα όργανα των εργαζομένων που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις στην πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι, μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που κατέστρεψαν τα συστήματα ψύξης του αντιδραστήρα, προκαλώντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνομπίλ.

Μετά από μια πρώτη εξέταση, οι δύο εργαζόμενοι υπέστησαν σε πιο λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις υπό τον έλεγχο της κυβερνητικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.