ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός βρέθηκε ανταποκριτής ιταλικού πρακτορείου

Νεκρός βρέθηκε ανταποκριτής ιταλικού πρακτορείου
Τα ίχνη του Σάγιεντ Σαλίμ Σαχζάντ είχαν χαθεί από...

Τα ίχνη του Σάγιεντ Σαλίμ Σαχζάντ είχαν χαθεί από την Κυριακή, σήμερα όμως βρέθηκε νεκρός, 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Ο Σαχζάντ εργαζόταν για το ιταλικό πρακτορείο Adnkronos International (AKI). Το πρακτορείο είχε μεταδώσει χθες, Δευτέρα, ότι δεν είχε νέα από τον ανταποκριτή του και ότι υπήρχαν φόβοι πως ο Σαχζάντ είχε απαχθεί, καθώς ο δημοσιογράφος δεν έφτασε ποτέ στο στούντιο της τηλεόρασης, όπου τον περίμεναν για μία συνέντευξη.

Η σορός του δημοσιογράφου βρέθηκε από την αστυνομία κοντά στο αυτοκίνητό του, στα περίχωρα των περιοχών Σάρα και Αλάμγκιρ.

Η πακιστανική εφημερίδα Dawn συσχέτισε σε δημοσίευμά της το θάνατο του Σαχζάντ με ένα πρόσφατο άρθρο του, στο οποίο ισχυριζόταν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού και της Αλ Κάιντα.

Το Νοέμβριο του 2006 ο Σαχζάντ, ο οποίος εργαζόταν για το πρακτορείο από το 2004, είχε απαχθεί από μαχητές των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, όπου έκανε ρεπορτάζ. Οι Ταλιμπάν τον είχαν κατηγορήσει ότι ήταν κατάσκοπος, τον άφησαν όμως ελεύθερο επτά ημέρες αργότερα αφού τον «δίκασαν».