ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιστορία αλλιώς: Μέρη που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας τότε και τώρα (photos)

Η Ιστορία αλλιώς: Μέρη που άλλαξαν τον ρου της Ιστορίας τότε και τώρα (photos)

Ένα συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ στο χθες και το σήμερα: Εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός λίγο πριν το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπρόμαυρα καρέ που έδωσαν τη θέση τους στην έγχρωμη επεξεργασμένη εικόνα. Μέρη όπου γράφτηκε Ιστορία όπως ήταν το 1944 και όπως είναι επτά δεκαετίες μετά.

Σκάφη γεμάτα Αμερικανούς στρατιώτες που περιμένουν να φύγουν από το Γουεϊμάουθ για να πάρουν μέρος στην περίφημη «επιχείρηση Κυρίαρχος» (Απόβαση στη Νορμανδία). Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά, το λιμάνι όπου γράφτηκε μία σελίδα της ιστορίας του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου μοιάζει μόνο μια ήσυχη αποβάθρα που δεν άγγιξε ο χρόνος.

Britain
britain 2

Η παραλία Ομάχα στις ακτές της Νορμανδίας, κατά το πρώτο στάδιο της απόβασης των Συμμάχων, τον Ιούνιο του '44 και 70 χρόνια μετά, στην "νηνεμία" του 21ου αιώνα.

Normandy

normandy

Είναι μόλις δύο από τις φωτογραφίες βρετανικού ιστοτόπου που παρουσιάζει τα μέρη όπου γράφτηκε Ιστορία όπως είναι σήμερα.

Για να δείτε τις φωτογραφίες με το πριν και το μετά των ιστορικών τοποθεσιών, πατήστε εδώ και σύρετε ή κάντε κλικ πάνω στις εικόνες.

Σχετικές ειδήσεις