ΚΟΣΜΟΣ

Και όμως είναι δίδυμες: Στη μία αρέσουν τα πάρτι και η άλλη θέλει να μπει στο ΙΚ

Και όμως είναι δίδυμες: Στη μία αρέσουν τα πάρτι και η άλλη θέλει να μπει στο ΙΚ

Μπορεί να είναι δίδυμες αδελφές, ωστόσο στην πραγματικότητα τις χωρίζει ένα τεράστιο χάσμα: η μία αγαπάει τα πάρτι, ενώ η άλλη συνελήφθη στην προσπάθειά της να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ιστορία της Τζαλίλα και της Τζαμίλα Χένρι απασχολεί τα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς η Τζαλίλα είναι ένα 21χρονο κορίτσι όπως τα περισσότερα της ηλικίας της. Της αρέσουν τα πάρτι, η τηλεόραση και η μουσική, όπως φαίνεται από τους λογαριασμούς της στα social media, αναφέρει η Daily Mail.

Η Τζαμίλα από την άλλη στο Facebook έχει μόνο μία φωτογραφία της με την παραδοσιακή μαντίλα να της καλύπτει το κεφάλι. Είναι αφοσιωμένη μουσουλμάνα, περνάει τον χρόνο της μελετώντας το Κοράνι και συνελήφθη πρόσφατα στην Τουρκία, με την υποψία ότι προσπαθούσε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση, Ισλαμικό Κράτος.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στη Βρετανία όταν διαπιστώθηκε ότι η νεαρή που συνελήφθη στην Τουρκία, είχε επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το όνομα της δίδυμης αδερφής της.

Τα δύο κορίτσια είναι μέλη μιας ευκατάστατης οικογένειας του Λονδίνου, κόρες ζωγράφου και μεσίτριας.

Σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας, στο κινητό της Τζαμίλα της βρέθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι επιθυμία της να φτάσει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσσότεροι από 600 Βρετανοί έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις του ΙΚ.

Σχετικές ειδήσεις