FUN TIME

Εσείς πόσα χρώματα βλέπετε; Κάντε το τεστ!

Εσείς πόσα χρώματα βλέπετε; Κάντε το τεστ!

Θυμάστε την ιστορία με το φόρεμα που έγινε viral; Ναι ναι αυτή που δίχασε επώνυμους και μη, με τους μισούς να υποστηρίζουν ότι είναι άσπρο και χρυσό και τους υπόλοιπους να λένε μπλε και μαύρο;

Ήταν μια ωραία αφορμή για να μάθουμε ότι δε βλέπουμε όλοι όλα τα χρώματα. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Diana Derval το πόσα χρώματα βλέπουμε (για την ακρίβεια τονικότητες) εξαρτάται από τους κώνους πρόσληψης χρωμάτων που διαθετει το μάτι μας. Η φωτογραφία με τις τονικότες που βλέπετε καθορίζει πάνω κάτω σε ποια ομάδα ανήκετε σε ότι αφορά την αντίληψη των χρωμάτων.

Το 25% του ανθρώπινου πληθυσμού ανήκει στην ομάδα των διχρωματικών το οποίο σημαίνει ότι στην εικόνα βλέπει περίπου 20 διαφορετικά χρώματα. Αυτό το κομμάτι του πληθυσμού διαθέτει μόνο δύο κώνους.

Αν είστε από αυτούς που διακρίνετε στην εικόνα από έως 32 τονικότητες τότε είστε τριχρωματικοί. Το 50% του γενικού πληθυσμού είναι τριχρωματικοί.

Υπάρχει όμως ένα 25% που διαθέτει τέσσερις κώνους και βλέπει στην εικόνα από 33 έως 39 διαφορετικές αποχρώσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη οι άνθρωποι που ανήκουν στην κατηγορία δε μπορούν να ξεγελαστούν από το background και είναι αυτοί που βρήκαν το χρώμα του φορέματος.

Σχετικές ειδήσεις