ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο έθεσε εκτός νόμου την εξτρεμιστική οργάνωση Ταουχίντ

Το Βερολίνο έθεσε εκτός νόμου την εξτρεμιστική οργάνωση Ταουχίντ

Η γερμανική κυβέρνηση έθεσε σήμερα εκτός νόμου την τζιχαντιστική οργάνωση Ταουχίντ Γερμανίας, χαρακτηρίζοντάς την απειλή για την κοινωνία και πραγματοποίησε εφόδους σε 4 κρατίδια της χώρας εναντίον υποστηρικτών της, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Η οργάνωση, μια απόφυση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μιλάτου Ιμπραχίμ που τέθηκε εκτός νόμου το 2012, «εξυμνεί τον βίαιο τζιχάντ των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία και το Ιράκ» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον προστίθεται ότι η Ταουχίντ Γερμανίας, που είναι επίσης γνωστή ως Τιμ Ταουχίντ Μίντια, χρησιμοποιούσε διάφορους ιστοτόπους και άλλα ενημερωτικά μέσα προκειμένου να προτρέψει του Μουσουλμάνους να πολεμήσουν εναντίον της δημοκρατίας στη Γερμανία.

«Η σημερινή απαγόρευση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους τζιχαντιστές. Αναλαμβάνουμε σταθερή και μόνιμη δράση εναντίον των προσπαθειών που αντιτίθενται στην συνταγματική μας τάξη» δήλωσε ο ντε Μεζιέρ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε εσπευσμένα στο Βερολίνο.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι περίπου 500 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 26 ακίνητα σήμερα σε σχέση με την απαγόρευση. Το υπουργείο διευκρίνισε οι έφοδοι διεξήχθησαν στο Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, την Έσση, τη Βαυαρία και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Το υπουργείο προσέθεσε ότι στελέχη της Μιλάτου Ιμπραχίμ συνεχίζουν τις αντισυνταγματικές και παράνομες δραστηριότητές τους υπό το όνομα της Ταουχίντ Γερμανίας.

Σχετικές ειδήσεις