ΚΟΣΜΟΣ

Δεν φαντάζεστε ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο! (photos)

Δεν φαντάζεστε ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο! (photos)

Όχι, δεν είναι η Νέα Υόρκη, ούτε το Λονδίνο, ούτε το Παρίσι. Γιατί μπορεί αυτές οι τρεις να είναι συνήθεις ύποπτοι όταν σε μια πρόταση «συγκατοικούν» μαζί οι λέξεις: πόλεις και ακρίβεια, ωστόσο μία… Αφρικανή υπεράνω κάθε… υποψίας έρχεται να τους κλέψει τη δόξα!

Ενώ η Σιγκαπούρη έχει ανακηρυχθεί ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς, μία άλλη έρευνα για τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου έρχεται να ταράξει τα νερά και να γκρεμίσει το φανταστικό μας κόσμο.

Η έκπληξη έτσι μάς έρχεται από την… Αγκόλα, καθώς σε έρευνα για το κόστος των συνθηκών διαβίωσης που διενήργησε η συμβουλευτική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mercer's, νικήτρια στην ακρίβεια αναδείχθηκε η πρωτεύουσα της χώρας, Λουάντα!

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Λουάντα, όπου το μηνιαίο ενοίκιο διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της μπορεί φτάσει τα 3.500 δολάρια, ενώ η αγορά ενός τζιν ξεπερνά τα 120 δολάρια, είναι η πιο ακριβή πόλη για τους υπαλλήλους.

Και μπορεί πολλοί να εκπλήσσονται στο… διάβασμα ότι η Λουάντα είναι πιο ακριβή από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, που φιγουράρουν συνήθως στις τρεις πρώτες θέσεις των ακριβότερων πόλεων του κόσμου, ωστόσο δεν θα έπρεπε από τη στιγμή που η Λουάντα κατακτά τη συγκεκριμένη πρωτιά για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Υπεύθυνη μάλιστα γι΄ αυτό δεν είναι άλλη από την πετρελαϊκή βιομηχανία της Αγκόλα που αντιπροσωπεύει το μισό του ΑΕΠ της χώρας.

Αναλυτικά, το top 10 των ακριβότερων πόλεων του κόσμου:

1) Λουάντα (Αγκόλα)

luanda

2) Χονγκ Κονγκ (Κίνα)

xong kong

3) Ζυρίχη (Ελβετία)

zirixi

4) Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη)

sigkapouri

5) Γενεύη (Ελβετία)

genevi

6) Σαγκάη (Κίνα)

sagkai

7) Πεκίνο (Κίνα)

pekino

8) Σεούλ (Νότια Κορέα)

seoul

9) Βέρνη (Ελβετία)

verni

10) Ντζαμένα (Τσαντ)

djamena

Από την άλλη, οι 10 πιο φθηνές πόλεις του κόσμου για το 2015 είναι:

1) Μπισκέκ, Κιργιστάν

2) Γουιντχοέκ, Ναμίμπια

3) Καράτσι, Πακιστάν

4) Τύνιδα, Τυνησία

5) Σκόπια, Σκόπια

6) Μπαντζούλ, Γκάμπια

7) Μινσκ, Λευκορωσία

8) Κέιπ Τάουν, Νότιος Αφρική

9) Μανάγκουα, Νικαράγουα

10) Τιφλίδα, Γεωργία

Σχετικές ειδήσεις