ΚΟΣΜΟΣ

Επιβεβαιώνει η Αστυνομία την ταυτότητα της καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Σεν Ντενί

Επιβεβαιώνει η Αστυνομία την ταυτότητα της καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Σεν Ντενί

Ταυτοποιήθηκε και επισήμως από τις γαλλικές Αρχές ότι η γυναίκα που ανατινάχθηκε στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί είναι η Hasna Aitboulahcen.

Η γυναίκα γεννημένη τον Αύγουστο του 1989, βρισκόταν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί όπου έκανε έφοδο η γαλλική Αστυνομία και πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε.
Εν τω μεταξύ, οι Αρχές δήλωσαν ότι βρέθηκε και τρίτο πτώμα στο διαμέρισμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί σε ποιον ανήκει.

Αρχικά είχε ειπωθεί πως επρόκειτο για γυναίκα, αλλά τώρα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η είδηση αφορούσε την ξαδέρφη του Αμπααούντ, την Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει το παραμορφωμένο πτώμα του Αμπααούντ. Ο θάνατος του βελγο-μαροκινού τζιχαντιστή μέσα στο διαμέρισμα επιβεβαιώθηκε χθες. Σε ό,τι αφορά την αναγνώριση των άλλων δύο πτωμάτων λέγεται πως είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Ανθρώπινα μέλη που ανήκουν κατά τα φαινόμενα» σε άλλον άνδρα έχουν βρεθεί και η διαδικασία αναγνώρισής του είναι σε εξέλιξη, πρόσθεσε δικαστική πηγή.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να αναζητούν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο κέντρο του Παρισιού και στο Στάδιο της Γαλλίας στο Σεν Ντενί πριν από μια εβδομάδα.

Είναι πεπεισμένοι ότι ο αδελφός του, ο Μπραχίμ, ήταν στην ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις σε υπαίθρια καφέ και εστιατόρια, πριν ανατιναχθεί στη λεωφόρο Βολτέρ, πριν από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν.

Έρευνες της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ονέ-σου-Μπουά, στην περιοχή του Παρισιού, μέσα στο διαμέρισμα της μητέρας της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η οποία πιθανόν πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε μέσα στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Σχετικές ειδήσεις