ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία δαπάνησε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες

Ερντογάν: Η Τουρκία δαπάνησε περισσότερα από 9 δισ. δολάρια για τους πρόσφυγες

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα (1/2) από τη Χιλή ότι η χώρα του έχει δαπανήσει πάνω από 9 δισ. δολάρια για την υποδοχή και φιλοξενία 2,5 εκατ. προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

«Η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες της, χωρίς να κάνει καμία διάκριση, σε περισσότερους από 2,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έως σήμερα οι δαπάνες που έχουμε κάνει ξεπερνούν τα 9 δισ. δολάρια» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, έπεται από μια συνάντηση που είχε με την Χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε την Κυριακή στη Χιλή, πρώτο σταθμό της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Περού και τον Ισημερινό.

«Όλες αυτές οι τραγωδίες με πρόσφυγες που παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αυτές οι σοροί των ανθρώπων που χάθηκαν, αποτελούν σύμβολο αυτής της σύρραξης» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο της Τουρκίας μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η Υφήλιος» σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος Μπατσελέτ.

Σχετικές ειδήσεις