ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με νέο παραλήρημα Τραμπ: Ταινία φρίκης το Βέλγιο - Να απαγορευθεί η είσοδος σε μουσουλμάνους

Σάλος με νέο παραλήρημα Τραμπ: Ταινία φρίκης το Βέλγιο - Να απαγορευθεί η είσοδος σε μουσουλμάνους

Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε την κατάσταση στο Βέλγιο ως «ταινία τρόμου» - Εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να επαναλάβει την πρότασή του να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στην αμερικανική επικράτεια

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε την κατάσταση στο Βέλγιο, που συγκλονίστηκε από πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα σήμερα το πρωί, χρησιμοποιώντας τα λόγια «ταινία τρόμου», τονίζοντας ότι η βελγική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί «σε τόπο καταστροφής».

«Θυμάστε πως οι Βρυξέλλες ήταν μια περιοχή όμορφη και ασφαλής. Αυτό δεν ισχύει πλέον, είναι ένας διαφορετικός κόσμος! Οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να κινηθούν έξυπνα» σχολίασε ο μεγιστάνας σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προτού παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπομπές πολλών τηλεοπτικών δικτύων.

«Οι Βρυξέλλες ήταν μια όμορφη πόλη, το επίπεδο βίας ήταν ανύπαρκτο. Και τώρα μετατράπηκε σε έναν τόπο καταστροφής, ολοκληρωτικού ολέθρου» επέμεινε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ενώ εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία για να επαναλάβει την πρότασή του να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στην αμερικανική επικράτεια εξαιτίας του φόβου ένας εξτρεμιστής να κρύβεται ανάμεσά τους.

«Το Βέλγιο δεν είναι πλέον το Βέλγιο. Το Βέλγιο έχει μετατραπεί σε μια ταινία τρόμου. Τρομακτικές ενέργειες διαπράττονται. Ο κόσμος φεύγει, φοβάται. Και όλο αυτό ειλικρινά διότι οι άνθρωποι δεν ενσωματώνονται» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Today show του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει στην χώρα μας. Εάν αυτό συνέβαινε, εμείς θα βρίσκαμε τους υπεύθυνους και θα υπέφεραν πολύ» προειδοποίησε ο ίδιος.

Στο δίκτυο Fox News, ο Τραμπ σχολίασε και τη σύλληψη στις Βρυξέλλες του υπ’ αριθμόν 1 υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

«Ήταν ο πλέον καταζητούμενος άνδρας στον κόσμο. Και ζούσε εκεί, ακριβώς κάτω από τη μύτη τους» είπε.

Σχετικές ειδήσεις