ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη - σοκ: 400 εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να χτυπήσουν στην Ευρώπη

Αποκάλυψη - σοκ: 400 εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να χτυπήσουν στην Ευρώπη

Ευρωπαίοι και Ιρακινοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις προθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο άμεσο μέλλον, λίγες ώρες μετά τις φονικές επιθέσεις στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το Sputnik News, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να έχει εκπαιδεύσει 400 μαχητές για να στοχοποιήσουν την Ευρώπη, σε μια σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα αξιωματούχους ασφαλείας που μίλησαν στον Associated Press, το ISIS έχει έναν αριθμό ημιαυτόνομων πυρήνων στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν λάβει εντολές από την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, να βρουν την κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο σημείο για να επιτεθούν, ενώ έχουν όλοι μάθει μια συγκεκριμένη μέθοδο με την οποία σχεδιάζουν να «χτυπήσουν».

Οι ανησυχητικές αυτές αναφορές έρχονται την ώρα που το Βέλγιο θρηνεί τους νεκρούς από τις φονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες κι ενώ οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία που αφορούσε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις εξακολουθούν να σχεδιάζουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Σχετικές ειδήσεις