ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Άκαρπη η αστυνομική επιχείρηση για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία

Βέλγιο: Άκαρπη η αστυνομική επιχείρηση για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία

Δεν προχώρησαν σε κάποια σύλληψη οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου, κατά την αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα (31/3) στο Κουρτρέ, στα βορειοδυτικά της χώρας, στο πλαίσιο των ερευνών που σχετίζονται με τον Ρεντά Κρικέτ, τον άνδρα που κατηγορείται στη Γαλλία για το σχεδιασμό μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

«Πραγματοποιήθηκε μια έρευνα σε ένα οικόπεδο, το αποκαλούμενο "ντε Μαρκέτ", κοντά στο Κουρτρέ», διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση αυτή διεξήχθη από «μια κοινή ομάδα Βέλγων και Γάλλων αστυνομικών».

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος των αρχών ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έγιναν συλλήψεις, ούτε βρέθηκαν εκρηκτικά ή όπλα στην περιοχή.

Η επιχείρηση επικεντρώθηκε στη συνοικία Ρόντενμπουργκ που βρίσκεται δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Ε17, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Στρατιώτες εξοπλισμένοι με ανιχνευτές μετάλλων και συνοδευόμενοι από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έψαξαν γύρω από ένα σπίτι, σε ένα δασάκι και σε ένα οικόπεδο κοντά σε ένα βενζινάδικο.

Υπενθυμίζεται ότι στον 34χρονο Γάλλο Ρεντά Κρικέτ ασκήθηκε χθες δίωξη για σύσταση συμμορίας σε σχέση με εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση.

Σχετικές ειδήσεις