ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβόλησαν γνωστό δημοσιογράφο στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης (Pics & Vids)

Πυροβόλησαν γνωστό δημοσιογράφο στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης (Pics & Vids)

Άγνωστος πυροβόλησε τον Διευθυντή Σύνταξης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet (Δημοκρατία), έξω από τα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν το δικαστήριο ανακοινώσει την τελική ετυμηγορία στη δίκη του διευθυντή σύνταξης, Καν Ντάνταρ, στην υπόθεση εναντίον της εφημερίδας Cumhuriyet που αφορούσε σε δημοσίευμα που κατηγορούσε την τουρκική κυβέρνηση για συνεργασία με εξτρεμιστές στη Συρία.

Ο επιτιθέμενος πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές κατά του δημοσιογράφου, σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύει το Reuters, προσθέτοντας ότι ο Ντάνταρ, ο οποίος ήταν άοπλος, δεν τραυματίστηκε.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τη δίκη τραυματίστηκε από τα πυρά.

Ο Ντάνταρ, 54 ετών, και ο συνάδελφός του, επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα της Δημοκρατίας, Ερντέμ Γκιούλ, 49 ετών, κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση το Μάιο του 2015, έπειτα από τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο καταγραφόταν η αποστολή όπλων στην Συρία υπό την επίβλεψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις