ΚΟΣΜΟΣ

Η Adele υπέγραψε το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία της βρετανικής μουσικής

Η Adele υπέγραψε το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία της βρετανικής μουσικής

Συμβόλαιο ύψους 90 εκατ. στερλινών (117 εκατ. ευρώ), ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υπογραφεί ποτέ και σίγουρα το μεγαλύτερο στην ιστορία της βρετανικής μουσικής, υπέγραψε με τη Sony Music η Αντέλ.

Η Sony πλησίασε την 28χρονη καλλιτέχνιδα καθώς το συμβόλαιό της με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία της, XL Recordings, έληξε μετά το άλμπουμ της «25» που κυκλοφόρησε πέρυσι, ρίχνοντας χρυσό στα πόδια της που ήταν αδύνατο να αρνηθεί.

«Το συμβόλαιο με τη Sony προβλέπει την παραγωγή πολλών άλμπουμ», σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η οποία δεν διευκρινίζει πάντως τον αριθμό τους.

«Εξασφαλίσαμε τις υπηρεσίες της Αντέλ», είχε δηλώσει προηγουμένως στη Sun μια εσωτερική πηγή στη Sony Music, την οποία επικαλέσθηκε χθες η ταμπλόιντ. «Η συμφωνία έγινε με την εταιρεία μας Columbia στις ΗΠΑ και ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια στερλίνες», είχε διευκρινίσει χαρακτηριστικά.

Και αν δεν έχετε ακόμα… συλλάβει το μέγεθος της συμφωνίας, το 2002 ο Βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Ουίλιαμς και η δισκογραφική εταιρεία EMI είχαν συνάψει ένα συμβόλαιο 80 εκατ. στερλινών (104 εκατ. ευρώ), ενώ ένα χρόνο πριν είχε προηγηθεί η υπογραφή μιας συμφωνίας ύψους 70 εκατ. στερλινών (91 εκατ. ευρώ) ανάμεσα στην τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον και την Arista Records.

Η Αντέλ, η οποία παρουσίασε την Κυριακή το κλιπ του τραγουδιού της «Send my Love (To your new lover)» είχε πουλήσει τους περισσότερους δίσκους στον κόσμο το 2015 με το τρίτο της άλμπουμ, το «25» λόγω της μπαλάντας «Hello», σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI), που δεν ανακοινώνει πάντως ακριβείς αριθμούς.

Ανάμεσα στα πολλά ρεκόρ που έχει στο ενεργητικό της, η τραγουδίστρια έφτασε και το ένα δισεκατομμύριο θεάσεις στο YouTube με το «Hello» μέσα σε μόλις 88 ημέρες…

Σχετικές ειδήσεις