ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Παρίσι: Νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας (pics+vid)

Χάος στο Παρίσι: Νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας (pics+vid)

Για μια ακόμη φορά, το Παρίσι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους πορείας διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νόμο.

Εν μέσω Euro 2016, η τελευταία προεδρική θητεία του Φρανσουά Ολάντ στιγματίζεται από τις συνεχείς διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια που πραγματοποιούνται στο Παρίσι καθημερινά.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκατοντάδες μασκοφόροι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των δυνάμεών της, σε μία συγκέντρωση που θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων μηνών.

Την ίδια ώρα, κλειστός είναι για το κοινό ο πύργος του Άιφελ, «εξαιτίας του εθνικού κοινωνικού κινήματος» κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση αυτού του μνημείου.

Το τελευταίο διάστημα, η εργασιακή μεταρρύθμιση έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα, περίπου 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι διαδηλωτές και είκοσι μέλη των δυνάμεων της τάξης, ενώ το αστυνομικό τμήμα του Παρισιού προχώρησε σε 13 προσαγωγές κατά την έναρξη των αψιμαχιών, με τους δρόμους να γεμίζουν δακρυγόνα και συντρίμμια, καθώς οι νεαροί έσπασαν βιτρίνες και πετούσαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Παράλληλα, τρία οχήματα πυρπολήθηκαν μετά την ογκώδη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπως έκανε γνωστό η γαλλική αστυνομία.

Ένα όχημα των δημόσιων συγκοινωνιών πυρπολήθηκε από έναν «μασκοφόρο», ενώ δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα του συστήματος ενοικίασης και από κοινού χρήσης οχημάτων Autolib’ πυρπολήθηκαν στο ανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η περιφερειακή διεύθυνση της γαλλικής αστυνομίας.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε πάντως στην περιοχή αργότερα το βράδυ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: Reuters, AFP

Σχετικές ειδήσεις