ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Εθελόντριες στη «ζούγκλα του Καλαί» κάνουν σεξ με τους πρόσφυγες (video)

Σάλος: Εθελόντριες στη «ζούγκλα του Καλαί» κάνουν σεξ με τους πρόσφυγες (video)

Θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από Βρετανίδες εθελόντριες φέρονται να πέφτουν καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στοιβαγμένοι και σε άθλιες συνθήκες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία.

Απελπισμένοι, οι εκατοντάδες μετανάστες περιμένουν μήπως και περάσουν τη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, προκειμένου να φθάσουν στη Βρετανία και να ξεκινήσουν εκεί μία νέα ζωή. Κατά τη διάρκεια ωστόσο της παραμονής τους στη «ζούγκλα του Καλαί», σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Facebook, Βρετανίδες εθελόντριες τους επισκέπτονται καθημερινά και τους εκμεταλλεύονται σεξουαλικά.

Η ανάρτηση έγινε στην ιστοσελίδα «People to People Solidarity», η οποία ανήκει σε μια ομάδα Βρετανών που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες της «ζούγκλας του Καλαί», ωστόσο μετά το σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε διαγράφηκε.

«Έχω ακούσει για αγόρια ανήλικα να κάνουν σεξ με εθελόντριες, έχω ακούσει για άνδρες εθελοντές να εκμεταλλεύονται τις ιερόδουλες που ζουν στη ζούγκλα. Έχω ακούσει για εθελόντριες που κάνουν σεξ με πολλούς συντρόφους την ίδια μέρα και συνεχίζουν στο ίδιο πνεύμα την επόμενη ημέρα», αναφερόταν στη σχετική ανάρτηση.

Στην καταγγελία διευκρινιζόταν μάλιστα ότι, συνήθως, είναι οι Βρετανίδες εθελόντριες που κάνουν σεξ με πρόσφυγες και μετανάστες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό, ενώ οι περιπτώσεις εθελοντών που εκμεταλλεύονται γυναίκες του καταυλισμού, αποτελούν τη μειοψηφία.

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη, η Clare Mosely, η οποία έχει ιδρύσει την οργάνωση εθελοντών Care4Calais δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα Independent ότι η «ζούγκλα» δεν έχει αναγνωριστεί ως επίσημος καταυλισμός προσφύγων, με αποτέλεσμα να μην αστυνομεύεται και να επικρατεί πλήρης αναρχία.

«Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να φύγει από το χώρο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το πρόβλημα οξύνεται με την ύπαρξη των ανεξάρτητων εθελοντών που δεν ανήκουν σε κάποια οργάνωση…

Οι Αρχές έχουν προσπαθήσει πάντως να διαλύσουν πολλές φορές τη «ζούγκλα» χωρίς ωστόσο επιτυχία, αφού οι μετανάστες επιστρέφουν σε αυτήν.

Δείτε σε βίντεο την κατάσταση που επικρατεί στη «ζούγκλα» του Καλαί:

Σχετικές ειδήσεις