ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές Εκλογές - Αποτελέσματα: Οι 12 πολιτείες που βάζουν φωτιά στο σκηνικό!

Αμερικανικές Εκλογές - Αποτελέσματα: Οι 12 πολιτείες που βάζουν φωτιά στο σκηνικό!

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ- Δείτε ποιες είναι οι πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Στις 6:00 το πρωί (13:00 ώρα Ελλάδος) άνοιξαν και επίσημα οι κάλπες στη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Μέιν, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Βιρτζίνια και τμήματα της Ιντιάνα και του Κεντάκι. Ακολουθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ

Μετά τα οκτώ χρόνια Ομπάμα, οι πολίτες των ΗΠΑ επιλέγουν: Κλίντον ή Τραμπ;

Κι ενώ όλος ο κόσμος αναρωτιέται ποιος θα είναι ο επόμενος «Πλανητάρχης», ένα ψάρι - «μέντιουμ» από την Ινδία ...προέβλεψε τον μεγάλο νικητή.

clinton trump1

Συγκεκριμένα, τρεις φορές ζητήθηκε από τον Τσανάκια τον 2ο, της οικογένειας των Flowerhorn και ένοικο ενός ακουάριουμ στο Τσενάι της νότιας Ινδίας, να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις μικρές βάρκες με τροφή που καθεμιά τους έφερε τη φωτογραφία ενός εκ των δύο υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο.

Και τις τρεις φορές, το πολύχρωμο ψάρι επέλεξε τον Ντόναλντ Τραμπ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Oι σημαντικές αμφίρροπες πολιτείες είναι η Φλόριντα (29 εκλέκτορες), το Οχάιο (18 εκλέκτορες) και η Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), ενώ «κλειδί» θεωρούνται και η Αριζόνα (11 εκλέκτορες) το Ουινσκόνσιν (10 εκλέκτορες), το Νιου Χάμσαϊαρ (4 εκλέκτορες), η Άιοβα(6 εκλέκτορες), το Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες), η Νεβάδα (6 εκλέκτορες), το Κολοράντο (9 εκλέκτορες) η Βόρεια Καρολίνα(15 εκλέκτορες), αλλά και η Νεμπράσκα, που αποτελεί ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια, με έναν εκλέκτορα.

Σε ποιον θα πάνε οι 29 μεγάλοι εκλέκτορες της Φλόριντα, της πολιτείας-κλειδί με τον μεγαλύτερο πληθυσμό; Σε ποιον θα πάνε οι 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια, οι 18 του Οχάιο και οι 15 της Βόρειας Καρολίνας; Ποια σύνθεση πολιτειών μπορεί να δώσει τη νίκη στην Κλίντον, ή στον Τραμπ; Και η παραμικρή μεταβολή μπαίνει στο μικροσκόπιο, αφού και μικρές πολιτείες-κλειδιά, όπως η Αϊόβα με 6 εκλέκτορες, μπορούν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δείτε εδώ την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, όπως την καταγράφει η Google:

Σχετικές ειδήσεις