ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Η σορός του επιστρέφει στη Μόσχα – Τον εκτέλεσε με 9 σφαίρες (pics)

Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Η σορός του επιστρέφει στη Μόσχα – Τον εκτέλεσε με 9 σφαίρες (pics)

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, τον οποίο δολοφόνησε χθες (19/12) Τούρκος αστυνομικός σε έκθεση φωτογραφίας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Άγκυρας με προορισμό τη Μόσχα.

Το φέρετρο με τη σορό του Αντρέι Καρλόφ, το οποίο καλυπτόταν από τη ρωσική σημαία, μεταφέρθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος από μία τιμητική φρουρά 6 Τούρκων στρατιωτών, μετά τη θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου παρουσία της χήρας του, Τούρκων αξιωματούχων και διπλωματών από ξένες χώρες.

rwsos presvis2

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρεσβευτής δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στην Άγκυρα όταν ένας Τούρκος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του, φωνάζοντας ότι παίρνει εκδίκηση για την ανακατάληψη του Χαλεπίου από τη συριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη της Μόσχας.

Μετά την επίθεση, οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας έκαναν λόγο για «πρόκληση» και «προβοκάτσια».

«Η οδύνη μας είναι μεγάλη», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός διπλωμάτη που «κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς, στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας».

rwsos presvis

Τι έδειξε η νεκροψία για τον Ρώσο πρέσβη

Με εννιά σφαίρες, χρησιμοποιώντας ένα όπλο μάρκας Canik, διαμετρήματος 9 επί 19 και προδιαγραφών ΝΑΤΟ, εκτέλεσε τον Αντρέι Καρλόφ ο Τούρκος αστυνομικός.

Ο δράστης πυροβόλησε έντεκα φορές προς τον Ρώσο πρέσβη, ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, οι εννέα σφαίρες βρήκαν στόχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος Μεβλούτ Μερτ Αλτινμπάς υπηρετούσε σε τμήμα της Άμεσης Δράσης στην Άγκυρα.

Σχετικές ειδήσεις