ΚΟΣΜΟΣ

Ντοκουμέντο: Ο μακελάρης του Βερολίνου λίγο πριν σκοτωθεί από Ιταλούς αστυνομικούς (pics)

Ντοκουμέντο: Ο μακελάρης του Βερολίνου λίγο πριν σκοτωθεί από Ιταλούς αστυνομικούς (pics)

Ειδήσεις | Τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: Φωτογραφία του Άνις Άμρι στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία, σε μια προσπάθεια να συνδέσει και τα τελευταία κομμάτια του παζλ για το μακελειό στο Βερολίνο που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Πρόκειται για μία εικόνα την οποία οι ειδικοί επεξεργάσθηκαν, από κάμερες εσωτερικού κυκλώματος ασφαλείας: ο 'Αμρι είναι γυρισμένος πλάτη, φορά μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι και μαύρη μπλούζα με κουκούλα, ενώ φέρει και ένα σακίδιο πλάτης. Είναι πενήντα οκτώ λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου, ενώ έπειτα από περίπου δυο ώρες, ο Τυνήσιος τρομοκράτης θα εντοπισθεί από δυο Ιταλούς αστυνομικούς λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα και θα πέσει νεκρός από ανταλλαγή πυρών.

Η φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε προκειμένου πολίτες που είδαν τον 'Αμρι στο Τορίνο ή στο Μιλάνο, να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στις αρχές.

amri2

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ο 24χρονος ξεκίνησε τη διαδρομή του στην Ιταλία από την Μπαρντονέκια στο Τορίνο, ταξίδεψε στο Μιλάνο και κατέληξε στο Σέστο Σαν Τζοβάνι με λεωφορείο.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο τρομοκράτης, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τον «ιμάμη χωρίς πρόσωπο» Αμπού Γουάλα, είχε προορισμό τη Σικελία όπου επρόκειτο να συναντηθεί με συνεργούς του.

Το συγκεκριμένο «σενάριο» ενισχύεται και από την πλαστή άδεια παραμονής που έφερε, η οποία πλαστογραφήθηκε στη Σικελία, όπου ο Άμρι εξέτισε τετραετή ποινή φυλάκισης από το 2011 έως το 2015.

Πιθανολογείται πως σχεδίαζε, έπειτα από σύντομη παραμονή στη Βόρειο Ιταλία, να επιστρέψει στη Σικελία όπου οι φίλοι του θα του πρόσφεραν μέχρι να επιστρέψει στη γενέτειρά του, Τυνησία.

Όπως ωστόσο σημειώνει η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero αυτό δεν είναι το μοναδικό ενδεχόμενο που εξετάζει η αντιτρομοκρατική, η μονάδα ειδικών ερευνών και η εισαγγελία Μιλάνου και Ρώμης, καθώς μπορεί ο Άμρι να ήθελε να μεταβεί στα Βαλκάνια μέσω Βένετο, ή να παραμείνει στη χώρα για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Το μόνο ξεκάθαρο φέρεται να είναι πως πριν φτάσει στην Ιταλία, ο 24χρονος είχε ενεργοποιήσει όλες τις επαφές του, ενώ σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, την ημέρα που αιματοκύλισε το Βερολίνο, είχε επικοινωνήσει και με έναν συνεργό του στην Ισπανία.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, οι οικογένειες των δυο αστυνομικών που εντόπισαν και εκτέλεσαν τον Βορειοαφρικανό τρομοκράτη, ετέθησαν, σύμφωνα με τον Τύπο, υπό συνεχή αστυνομική προστασία.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Σχετικές ειδήσεις