ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ – Έκκληση σε Ρωσία

Τραμπ: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ – Έκκληση σε Ρωσία

«Κάτι πρέπει να γίνει» με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τη νέα επίθεση με χημικά στη Συρία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ότι πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

«Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, συμπληρώνοντας:

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στη Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κάλεσε τη Ρωσία να επανεξετάσει τη στήριξή της στον Άσαντ

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε δεκάδες αμάχους, καλώντας τη Ρωσία να επανεξετάσει τη στήριξή της στο καθεστώς της Δαμασκού.

«Είναι πολύ σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά την διαρκή στήριξη που παρέχει στο καθεστώς του Άσαντ», δήλωσε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Φλόριντα για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, και οι πληροφορίες που διαθέτουμε στηρίζουν ότι η Συρία, το συριακό καθεστώς υπό την ηγεσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση», επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Άσαντ στη Συρία στο μέλλον.

Σύμφωνα, δε, με έναν ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε σήμερα (6/4) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ , τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στη Συρία στις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.

«Επιδιώξαμε να λάβουμε την ρωσική ανάλυση και ανάγνωση σχετικά με το τι πιστεύουν ότι συνέβη», ανέφερε ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις