ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Αυτοκίνητο «θέρισε» πεζούς - Τουλάχιστον ένας νεκρός (pics+vid)

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Αυτοκίνητο «θέρισε» πεζούς - Τουλάχιστον ένας νεκρός (pics+vid)

Όχημα που επιτάχυνε έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε πεζοδρόμιο στην κεντρική πλατεία Times Squareτης Νέα Υόρκης παρασύροντας πεζούς

Τουλάχιστον μια γυναίκα είναι νεκρή και άλλοι 23 τραυματίστηκαν καθώς ένας οδηγός έπεσε πάνω σε πεζούς στην Times Square της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Reuters.

Οι πληροφορίες για το συμβάν στην Times Square κάνουν λόγο για μία νεκρή γυναίκα 18 ετών, ενώ σύμφωνα με το NBC News σοβαρά τραυματισμένη είναι και η αδελφή της, μόλις 13 ετών.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας πεζούς.

Ο οδηγός συνελήφθη και ελέγχεται για μέθη. Ο συλληφθείς ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρόχας και είναι 26 ετών.

Μια γυναίκα που είχε πάει για ψώνια με τη μητέρα της είδε το αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα στο πεζοδρόμιο. «Έχω σοκαριστεί αφάνταστα. Τους θέρισε όλους», είπε η κόρη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο καθώς το αυτοκίνητο «θερίζει» πεζούς

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε βίντεο από το σημείο!

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένας άνδρας που φοράει σκούρο μπλουζάκι να οδηγείται σε ένα περιπολικό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 26χρονο Ρίτσαρντ Ρόχας από το Μπρονξ.

Όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς είναι Αμερικανός πολίτης και πρώην στρατιωτικός, συγκεκριμένα βετεράνος του πολεμικού ναυτικού.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη

Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν ο οδηγός

Ο οδηγός είχε υπηρετήσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είχε ποινικό μητρώο, κυρίως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Είχε συλληφθεί το 2008 και ξανά το 2015 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

«Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του δυστυχήματος.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter, Reuters

Σχετικές ειδήσεις