ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά η κατασκευή πανεπιστημιούπολης της διάσημης Juilliard School στην Κίνα

Ξεκινά η κατασκευή πανεπιστημιούπολης της διάσημης Juilliard School στην Κίνα

Το εν λόγω παράρτημα της Σχολής Τζούλιαρντ, το πρώτο στο εξωτερικό, θα αρχίσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2019 ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2018.

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής πανεπιστημιούπολης της περίφημης Σχολής Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης στην Τιαντζίν της βόρειας Κίνας. Η πανεπιστημιούπολη της Σχολής Τζούλιαρντ στην Τιαντζίν θα αναγερθεί δίπλα στον ποταμό Χάιχε και θα προσφέρει προπαρασκευαστικά μαθήματα για το κολέγιο καθώς και μη ακαδημαϊκή μουσική εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ζενγκ Γουάιμινγκ, αξιωματούχος της διοικητικής επιτροπής της κεντρικής επιχειρηματικής περιοχής Tianjin’s Binhai New Area.

πλανο 2

Σύμφωνα με τον Ζενγκ, η σχολή αναμένεται να διοργανώνει πάνω από 150 μουσικές συναυλίες το χρόνο, ανοικτές στο κοινό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Σχολή Τζούλιαρντ θα συνεργάζεται επίσης με το Ωδείο της Τιαντζίν για τη δημιουργία Ακαδημίας Τζούλιαρντ η οποία θα παρέχει μαθήματα μεταπτυχιακών.

Η Juilliard School, μεγάλη σχολή μουσικής και δραματικής τέχνης της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το 1905 και οι απόφοιτοι της έχουν κερδίσει πολλά παγκοσμίου εμβέλειας μουσικά βραβεία, όπως Grammy, Tony και Emmy. Τα προγράμματα της Σχολής Τζούλιαρντ στην Τιαντζίν εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας της Κίνας το 2015 και αποτελούν την πρώτη συνεργασία μεταξύ κινεζικών και ξένων ωδείων.

Σχετικές ειδήσεις