ΚΟΣΜΟΣ

Τζέιμς Μάτις: Η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «βαριές στρατιωτικές συνέπειες» αν επιτεθεί

Τζέιμς Μάτις: Η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «βαριές στρατιωτικές συνέπειες» αν επιτεθεί

Η Βόρεια Κορέα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές στρατιωτικές συνέπειες» αν «εμπλακεί σε εχθροπραξίες» με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή συμμάχους τους, διεμήνυσε την Πέμπτη (17/8) ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, μία ημέρα αφότου ένας σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Πιονγιάνγκ.

«Σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας, θα υπάρξουν βαριές στρατιωτικές συνέπειες εάν η Βόρεια Κορέα εμπλακεί σε εχθροπραξίες», τόνισε ο Μάτις έπειτα από μια συνάντηση με τον Ιάπωνα ομόλογό του στην Ουάσιγκτον.

Ο σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας Στιβ Μπάνον επέκρινε από την πλευρά του την αμερικανική στρατηγική σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ξεχάστε το. Μέχρι κάποιος να λύσει το κομμάτι της εξίσωσης βάσει του οποίου δέκα εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες θα πεθάνουν μέσα στα ακόλουθα 30 λεπτά από συμβατικά όπλα (αν οι ΗΠΑ επιτεθούν), δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα μιλάμε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, μας έχουν», δήλωσε.

Το σχόλιο αυτό ακολούθησε την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Πιονγιάνγκ θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί» εάν συνεχίσει να απειλεί τις ΗΠΑ ή συμμάχους τους με τους πυραύλους της και το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να βάλει ένα τέλος στις επικίνδυνες ενέργειές της», επέμεινε από τη δική του πλευρά ο Τζιμ Μάτις.

Σχετικές ειδήσεις